Počet položek: 0 0,00 Kč

Jak pečovat o boty- OBECNĚ

Jak pečovat o boty a proč? Pokud se o boty správně staráme, vydrží nám mnoho let. Pokud použijeme správnou impregnaci, přežijí s námi hory-doly!

Jak pečovat o boty a proč? 
Pokud se o boty správně staráme, vydrží nám mnoho let. Pokud použijeme správnou impregnaci, přežijí s námi hory-doly! 

ČIŠTĚNÍ:
 Boty umýváme od technické soli a jiných nečistot jako bahno či tráva. Snažíme se botu co nejméně namáčet a nikdy cíleně nelijeme vodu NA ani DO boty ( pokud není do vody určena). NIKDY nepožívejte na boty saponát, který není určený na boty. Na trhu je spoustu kvalitních a cenově dostupných přípravků na mytí. 
Naše TIPY: Empire clean keeper, Solitaire leder and textil shampoo, PEDAG Combi Set - sada čistící pěny a houbičky na čištění, TOP → Čistič na boty a textil SHOEBOY´S MULTI CLEAN

IMPREGNACE A VÝŽIVA:
Většina impregnací ( není to však pravidlem) má v sobě kromě voděodolné technologie i výživu. V tom případě se jedná o různé vosky či krémy. I výživa je pro botu stejně důležitá asi jako vitamíny pro naše tělo- kůži. 
Nezapomínejte, že pokud používáte jako impregnaci velmi často sprej, je třeba občas nanést např. "houbičkovou" impregnaci, která do boty výživu více vsákne nebo použít zvlášť výživové přípravky. 


Jak volit impregnaci?  Podle materiálu, způsobu nanášení, náročnosti terénu nebo právě podle složení impregnace. 


Naše TIPY: Renapur balzám na kůži, Impregnace Empire dirt blocker , Ekologická impregnace Solitaire Bionic Protector,Ekologická impregnace Solitaire Bionic Protector,
Impregnace TECH WATERPROOFER, Pedag Liquid Waterproofer , TOP NOVINKA → Impregnace SHOEBOY´S WATER PROTECT FOAM 200 ml s výživou, PĚNA

Nezapomínejte číst informace a instrukce na obalu přípravku.

Odkaz na všechny impregnace, krémy i přípravky na čistění

 

SKLADOVÁNÍ A ÚSCHOVA BOT: 
Boty je třeba také správně skladovat, aby vám vydržely dlouhá léta. Je třeba je chránit před vodou, prachem a sluncem. Neházejte je na sebe, aby se nedeformovaly, pokud máte větší skříň bez možnosti přihrádek pro každé boty zvlášť, nechejte si je v krabicích. To se vám vyplatí zejména v případě, že boty nebudete nějaký měsíc využívat. Existují také nejrůznější organizéry a držáky na boty, které vám pomohou si prostor lépe zorganizovat. Boty dejte do botníku vždy vyčištěné a suché. Mokré boty totiž mohou začít plesnivět a zapáchat. Nejdříve je proto ponechte na suchém místě, kde mohou důkladně proschnout. 
 
Máte-li boty na denní užití, praktické budou otevřené botníky a přihrádky na boty, které si budete moci jednoduše vzít a budete je mít při ruce. Pro dlouhodobější skladování zase oceníte uzavřené policové botníky. Vybírat můžete stovky botníků třeba na vyhledávači Biano.cz. Jednotlivé druhy si vybírejte podle velikosti i způsobu umístění tak, aby vám pasovaly do předsíně a nenarušovaly osobní prostor, zároveň je třeba jejich výběr zohlednit i z hlediska obuvi, která u vás převažuje. 

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     více informací
Ohodnocení

barefoot asociace Podnikavá žena RUP

Přidejte se k nám

Děkujeme za důvěru
 

Novinky

Chcete být informováni o našich akcích? A navíc dostat slevu na první svůj nákup u nás?

  • Z odběru novinek se můžete kdykoli jednoduše odhlásit. Naše zásady zpracování osobních údajů najdete zde
Copyright © www.barefoot-botky.cz, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz